ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aviația americană a atacat marți forțe pro-guvernamentale din Siria, sprijinite de Iran, care amenințau militarii SUA din sudul Siriei, transmite Reuters. Este a doua lovitură a americanilor împotriva trupelor siriene, după cea din 18 mai, reamintește agenția.
 
Departamentul american al apărării a încercat să nu se implice în războiul civil din Siria și să își direcționeze loviturile împotriva luptătorilor Statului Islamic din Siria și Irak. Cu toate acestea, în ultimele zile, Pentagonul a avertizat de mai multe ori forțele care se grupau în apropierea unei garnizoane a forțelor speciale ale SUA și a milițiilor sprijinite de acestea, la sud de orașul Tanf.
 
Zona respectivă de atenuare a conflictului fusese convenită cu Rusia, aliata președintelui sirian Bashar al-Assad, care este sprijinit și de Iran și de miliții șiite.

"În ciuda avertismentelor anterioare, forțele pro-regim au intrat în zona convenită de atenuare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate și peste 60 de soldați", a comunicat coaliția condusă de SUA. Aceeași sursă a precizat că Statele Unite au avertizat de mai multe ori înaintea atacului aerian, printr-o linie telefonică directă cu Rusia. Apoi, aviația americană a distrus două piese de artilerie, o armă antiaeriană și a avariat tancul, anunță Agerpres.