ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioane ale armatei turce au fost ridicate miercuri de la sol pentru a încerca să oprească două nave ale Gărzii de coastă turce care ar încerca să ajungă în apele teritoriale ale Greciei, informează agenția de presă Dogan, la cinci zile după tentativa de puci, relatează AFP și Reuters.

Avioanele de luptă F-16 "desfășoară o operațiune împotriva a două nave ale Gărzii de coastă în privința cărora s-a stabilit că încearcă să treacă în apele teritoriale ale Greciei", scrie Dogan, fără a preciza cine se află la bordul acestora, potrivit Agerpres.

Armata turcă a afirmat după lovitura de stat eșuată de vineri noapte că nu există echipamente militare care să lipsească și că se află pe deplin în controlul situației, scrie Reuters.

"Informațiile de presă despre deturnarea navelor nu sunt adevărate", a comunicat Ministerul turc de Interne, citat de agenția Anadolu și de ziarul Hurriyet.

"O navă a Marinei grecești a fost trimisă în apropiere de Insula Symi (în Marea Egee), însă nimic nu poate confirma venirea militarilor turci către această insulă", a declarat o sursă guvernamentală elenă.