ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militanții ISIS s-au filmat distrugând o Biserică din sudul Filipinelor, zdrobind statui și incendiind lăcașul de cult.

Jihadiștii zdrobesc crucifixurile, calcă în picioare afișele cu Papei Francisc și distrug efigii din orașul Marawi, din sudul Filipinelor.

Videoclipul a fost publicat pentru prima oară de Agenția de știri Amaq din ISIS.

Militarii filipinezi se luptă pentru a recâștiga orașul Marawi din mîinile militanților, iar din luptele deja duse, au murit cel puțin 178 de oameni, inclusiv 20 de civili.Filipine este una dintre primele țări din estul Asiei invadate de ISIS. „Ce se întâmplă în Marawi nu mai este doar o rebeliune a cetățenilor filipinezi. S-a transformat într-o invazie a teroriștilor străini, care vor să facă din oraș o parte a califatului lor”, a declarat generalul filipinez Jose Calida.

Analiștii citați de CNN susțin că este doar o chestiune de timp până când ISIS va pune stăpânire pe zona din Filipine, așa cum a procedat în Libia sau Arabia Saudită.