ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, este mult prea creștină. Și trebuie să se diversifice. Denunțul se regăsește într-un raport intern destinat directorului instituției. Musulmanii au venit deja cu o propunere: să se transmită rugăciunea de vineri.

Televiziunea publică britanică își face autocritica și descoperă că a devenit mai puțin atentă la exigențele multiculturalismului, scrie  site-ul The Blaze.com. Așa reiese dintr-un raport intern al instituției care acum își propunje să insereze în programele sale mai multe emisiuni religioase, dar aparținând altor confesiuni. Cel care a sugerat asta a fost șeful Comisiei asupra religiilor și eticii din BBC,  Aaquil Ahmed, potrivit căruia trebuie dat mai mult spațiu de emisie religiei islamice, hinduse și sikh.
 
"Creștinismul rămâne piatra unghiulară a programelor noastre și avem multe ore dedicate acestei religii, dar mai sunt și alte religii. Capacitățile noastre în acest domeniu nu sunt statice, ci au evoluat în ani și noi continuăm să le testăm", spune Ahmed într-o notă. 
 
Numărul musulmanilor din Marea Britanie s-a dublat în ultimii zece ani, ajungând la 3 milioane.  Conform ziarului Il Giornale, Ahmed a explicat că a scris acest raport ca reacție la criticile venite din partea credincioșilor aparținând altor religii care in prezent nu se simt reprezentați de programele actuale.

Ibrahim Mogra, șeful Consiliului Musulman din Marea Britanie, susține că BBC ar putea televiza rugăciunile de vineri din moschei. El a subliniat însă că musulmanii nu doresc ca astfel creștinii să beneficieze în programele BBC de mai puțin spațiu.