ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța și Germania sunt de acord cu privire punerea rapid în aplicare a procedurii privind ieșirea Marii Britanii din UE, potrivit ministrului francez al Finanțelor, citat de Le Figaro, conform Mediafax.

"Avem temperamente diferite. Fiecare cunoaște bine modul în care germanii încearcă să analizeze serios, au dreptate în toate privințele", a declarat luni dimineața Michel Sapin, ministrul francez al Finanțelor, pentru France 2.

"Nu există nicio diferență între Franța și Germania privind acest aspect de actualitate: Marea Britanie trebuie să plece repede? Da", a continuat acesta.

"Atât Franța, cât și Germania susțin că Marea Britanie a votat, a votat pentru ieșirea din UE, iar acest lucru trebuie pus în aplicare începând de acum", a subliniat ministrul francez.

 "Nu ne putem situa în «aproximativ», în «nedefinit»", a mai spus acesta.

Guvernele din Franța și Germania au somat, sâmbătă, Marea Britanie să stabilească urgent când părăsește Uniunea Europeană, iar un oficial francez a argumentat că va deveni logic că zona financiară a Londrei nu mai poate găzdui instituții UE.

"Negocierile (pentru ieșirea Marii Britanii din UE - n.red.) trebuie să se desfășoare rapid", a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, citat de site-ul agenției Reuters.

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, a fost puțin mai moderat, explicând că esențial este să fie păstrat "proiectul libertății și stabilității" construit de Germania, Franța, Italia, Olanda, Belgia și Luxemburg.

"Este absolut clar ne confruntăm cu o situație care nu ne permite nici să devenim isterici, dar nici să fim paralizați. Nu trebuie să recurgem la complicații și nici să ne gândim că avem toate răspunsurile. Dar decizia Marii Britanii nu trebuie să ne ducă spre depresie și lipsă de activitate", a spus Steinmeier.