ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comandantul forțelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a atras atenția că Rusia ar putea cuceri Țările Baltice dacă și-ar propune acest lucru, pentru că NATO nu le poate apăra în momentul de față.

 "NATO este în prezent incapabil să apere Țările Baltice în cazul unei invazii a forțelor rusești. Este adevărat că Rusia ar putea să cucerească mai repede Țările Baltice decât putem noi ajunge pentru a le apăra", a declarat generalul Ben Hodges.

NATO efectuează exercițiile militare Anaconda-16 în Polonia. La aceste manevre participă 31.000 de soldați din 24 de țări, ele luptându-se cu un agresor imaginar care ar ataca țările baltice și nordul Poloniei. Aceste exerciții se derulează înaintea summitului NATO de la Varșovia, din 8 - 9 iulie, summit ce va aborda tema întăririi flancului estic al NATO, potrivit Mediafax.

Alexei Pushkov, președintele Comitetului Internațional al Dumei de Stat, a afirmat recent că Țările Baltice, Statele Unite, România, Polonia, Marea Britanie par să aibă drept miză o confruntare militară cu Rusia.