ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Rusă sprijină deplin planul Moscovei de a interveni militar în Siria, pentru a ajuta regimul președintelui Bashar al-Assad. Anunțul a fost făcut de un înalt cleric al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vsevlod Chaplin. El a precizat că și reprezntanții celorlalte religii importante sunt de acord cu intervenția militară a Rusiei în Siria.
 
”Avem un consiliu inter-religios în Rusia și pot spune, cu toată încrederea, că declarația comună a acestui consiliu, care reunește ortodocși, musulmani, evrei și budiști, va sprijini decizia autorităților ruse. O decizie prin care statul nostru își asumă din nou un rol special în Orientul Mijlociu, în mod special în Rusia”, a spus Vsevolod Chaplin reporterilor ruși.
 
Înaltul prelat a mai spus că terorismul este principala amenințare cu care se confruntă omenirea. ”Oricum ar încerca ei să justifice terorismul, nu poate fi justificat. De aceea, orice luptă împotriva terorismului este un act moral, am putea chiar să îl numim un război sfânt”.
 
”Țara noastră a fost mereu conectată la protejarea celor slabi și oprimați, așa cum sunt creștinii din Orientul Mijlociu, care sunt acum victime ale unui genocid. Rolul Rusiei a fost mereu acela de a apăra pacea și pe oamenii din Orientul Mijlociu”, a continuat Chaplin, insistând că principalul obiectiv al operațiunii ruse din Siria nu este îndeplinirea unor ambiții politice sau economice , ci protejarea protejarea celor aflați în pericol.