ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bob Dylan, care nu a vorbit deocamdată în public despre premiul Nobel pentru literatură pe care l-a câștigat săptămâna trecută, a șters de pe site-ul său oficial o referire la această distincție prestigioasă, informează The Guardian, potrivit News.ro.

„Bob Dylan a avut nevoie de aproape o săptămână pentru a recunoaște că a câștigat premiul Nobel pentru literatură și a făcut acest lucru în stilul său obișnuit, aproape nepăsător: prin intermediul unei actualizări pentru un articol de pe site-ul său oficial, care promovează un nou volum cu versurile sale. Dar, din câte se pare, chiar și acea mențiune minusculă a fost prea mult pentru legendarul muzician”, afirmă jurnaliștii de la The Guardian.

Mențiunea „laureat al premiului Nobel pentru literatură”, care a apărut în articolul de promovare a volumului de versuri „The Lyrics: 1961-2012”, a fost ștearsă de cântărețul american. „Bob Dylan, laureat Nobel, a devenit încă o dată Bob Dylan și atât”, notează cotidianul britanic.

Acea mențiune singulară a reprezentat unica recunoaștere publică de către Bob Dylan a faptului că a câștigat acest trofeu literar prestigios, anunțat săptămâna trecută, la Stockholm.

Sara Danius, secretarul permanent al Academiei Suedeze, instituția care decernează premiul Nobel pentru literatură, a dezvăluit în urmă cu câteva zile că a încercat să intre în contact cu Bob Dylan prin intermediul unor colaboratori apropiați ai artistului, dar acesta a preferat deocamdată să nu îi răspundă la e-mailuri.