ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a reiterat duminică, în fața a mii de manifestanți veniți să îl sprijine la Brasilia, discursul său împotriva măsurilor de izolare în timp ce numărul cazuri de COVID-19 explodează în țara sa, scrie AFP, potrivit Agerpres.

„Distrugerea locurilor de muncă din partea anumitor guvernatori este iresponsabilă și inadmisibilă. Vom plăti un preț uriaș în viitor”, a declarat șeful statului într-o transmisiune în direct a manifestației pe Facebook.În Brazilia, măsurile de izolare țin de resortul guvernatorilor de state, care le impun local, în mod mai mult sau mai puțin strict.

La manifestația care a avut loc duminică la Brasilia au fost mai puțini participanți decât în ultimele săptămâni, cu numeroase pancarte împotriva președintelui Camerei Deputaților, Rodrigo Maia, a lui Sergio Moro, fost ministru al justiției care a demisionat pe neașteptate în urmă cu câteva zile. Altele bannere reclamau o „intervenție militară”.

Spre deosebire de manifestațiile precedente, președintele conservator – care nu a purtat mască – a stat la distanță de partizanii săi, urcat pe balustrada monumentală a reședinței sale oficiale, Palácio da Alvorada.

În loc să agite mulțimea cum a făcut în trecut, Jair Bolsonaro s-a mulțumit cu un scurt discurs în fața unei camere video. După aceea, a coborât de pe balustradă, alături de fiica sa Laura, 9 ani, pentru a saluta manifestanții, ținându-se însă la o distanță de peste doi metri.