ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzația Moscovei că Hunter Biden a contribuit la „finanțarea laboratoarelor biologice din Ucraina” este adevărată, confirmă un ziar britanic și unul american, care au avut acces la e-mailurile fiului președintelui SUA din faimosul laptop pierdut.

Comandantul Forțelor de Protecție Nucleare, Biologice și Chimice din Rusia, Igor Kirilov, a declarat săptămâna aceasta că a existat „o schemă a unei interacțiuni între agențiile guvernamentale americane și obiectivele biologice ucrainene”.

El a vorbit de „finanțarea unor asemenea activități de către structuri apropiate conducerii americane actuale, în special fondul de investiții Rosemont Seneca, controlat de Hunter Biden”.

Purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a mers mai departe, afirmând că actualul șef de la Casa Albă ar fi fost la curent cu afacerile fiului.:

„Președintele Statelor Unite, Joe Biden însuși, este implicat în crearea laboratoarelor biologice din Ucraina. Un fond de investiții condus de fiul său, Hunter Biden, a finanțar cercetarea și implementarea programului biologic militar al SUA. Este evident că Joe Biden, în calitate de tată și de șef al statului, era informat de existența unei asemenea activități.”

Imediat, așa-ziși „experți în intelligence” s-au grăbit să califice aceste acuzații drept o strategie de propagandă a Moscovei pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Iată însă că publicațiile britanică,Daily Mail, și americană, New York Post, au confirmat veridicitatea acuzațiilor aduse de Rusia.

New York Post a fost primul ziar din lume care a dezvăluit existența faimosului laptop pierdut de Hunter Biden și care a intrat în posesia întregului conținut stocat în aparat.

Daily Mail afirmă că a avut și el acces la e-mail-urile care atestă implicarea lui Hunter Biden în finanțarea laboratoarelor biologice din Ucraina.

Rosemont Seneca Technology Partners a investit 500.000 de dolari în compania Metabiot, de cercetare a agenților patogeni, și a colectat alte câteva milioane de dolari în acest scop, prin intermediul unor companii precum Goldman Sachs, dezvăluie e-mail-urile din laptopul lui Biden Jr., abandonat la un atelier de reparații din Delaware în aprilie 2019, în timp ce tatăl său se afla în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

Hunter este cel care a făcut legătura dintre Metabiota și Burisma, compania de gaze în al cărei consiliu de administrație fusese angajat în mod dubios, dat fiind că nu avea nici o competență în sectorul energetic, în afară de a fi „băiatul lui tata”.

Un mesaj din partea unui oficial de la Metabiota, adresat în 2014 fiului vicepreședintelui de la acea epocă, explica modul în care afacerea avea rolul de „a afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia”.

Vicepreședinta de la Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris și ea lui Hunter Biden, tot în aprilie 2014, la două luni după anexarea Crimeii de către Rusia, despre implicațiile geopolitice ale cercetărilor biologice din Ucraina.

„După cum am promis, am pregătit nota alăturată, care oferă o perspectivă a Metabiota, a implicării noastre în Ucraina, și a modului cum putem folosi echipa noastră, rețelele și conceptele noastre, la afirmarea independenței culturale și economice a Ucrainei față de Rusia și la integrarea sa continuă în societatea occidentală.”

Peste câteva zile, lui Hunter Biden i-a scris și conducătorul Burisma, Vadim Pojarski, în legătură cu proiectul „pe care l-ai numit Science Ukraine”.

„Dacă înțeleg bine, Metabiota este un sub-contractant al B&V de la DoD (Black & Veatch, companie contractantă a Departamentului de Apărare – n.r.). Ce fel de parteneriat caută Metabiota în Ucraina?”

Ulterior, în același an 2014, Statele Unite au alocat pentru Metabiota 23,9 milioane de dolari, dintre care 307.091 de dolari pentru „proiecte de cercetări ucrainene”.

Potrivit e-mail-urilor din laptop, Hunter Biden s-a lăudat în fața mai multor investitori că el este cel care a realizat finanțarea Metabiota și a contribuit ca aceasta să „găsească noi clienți”, inclusiv„agenții guvernamentale” (străine).

Potrivit site-ului B&V, compania fusese însărcinată de Departamentul de Apărare al SUA, prin Agenția de Reducere a Amenințărilor, să construiască un laborator biologic la Odessa, cu scopul de „a îmbunătăți sistemele de supraveghere existente ale guvernului de a detecta, semnala și răspunde la atacuri bioteroriste, la epidemii și pandemii potențiale”.

Sam Faddis, un fost ofițer al CIA acomentat pentru Daily Mail implicarea lui Hunter Biden în finanțarea laboratoarelor biologice din Ucraina:

„Tatăl său era vicepreședintele Statelor Unite și însărcinat cu relațiile cu Ucraina. Atunci de ce Hunter nu doar că se afla în consiliul de administrație al unei dubioase companii de gaze ucrainene, dar mai era și în legătură cu o companie care se ocupa cu cercetarea armelor biologice?”

Și Faddis a adăugat:

„De ce Hunter Biden este implicat în toate astea? De ce fiul nedemn al vicepreședintelui se află în mijlocul acestei afaceri? Un tip fără nici un fel de competențe vizibile și dependent de cocaină?”