ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un film difuzat de rețeaua Netflix, care îl înfățișează pe Iisus într-o relație homosexuală a stârnit reacții dure în Brazilia, unde peste 760.000 de persoane au semnat o petiție prin care s-a solicitat ca filmul să nu mai fie distribuit, arată Journal du Cameroun, citat de Mediafax.

„Prima ispitire a lui Hristos", realizată de grupul de comedie brazilian Porta dos Fundos pe Netflix și care a avut premiera pe 3 decembrie, a atras critici și din partea politicienilor conservatori, evanghelici și catolici.

Teaser-ul pentru filmul de 46 de minute spune că Iisus aduce un „invitat surpriză" pentru a-i întâlni familia, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

Peste 760.000 de persoane au semnat o petiție pe site-ul Change.org prin care solicitată ca filmul să fie retras.
„Este dincolo de orice imaginație să vezi cum o afacere și o platformă deschisă publicului nu dă nicio considerație pe oamenii credinței, creștini mai ales. 

Producția și distribuirea filmului „Prima ispitire a lui Iisus” este un atac direct și o ridiculizarea a credinței noastre, a confesiunii și identității noastre.

Ironizarea și ridiculizarea lui Iisus Hristos care este ancora credinței noastre nu este, în niciun fel, o satiră. [...] Deci, fac apel la Netflix să nu mai difuzeze acest film și la creștini să-și închidă abonamentele la Netflix câtă vreme acest film rămâne pe această platformă”.

„Susținem libertatea de exprimare, dar nu este în regulă să batjocorim credința a 86% din populație", spune Eduardo Bolsonaro, fiul cel mai mare al președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, și membru al Congresului.

Brazilia rămâne cea mai mare țară catolică din lume. Aproximativ 64% din populație se identificată drept catolici, potrivit recensământului din 2010.

Netflix este o platformă cu orientare politică de stânga, disponibilă doar pe internet. În ultimii ani a promovat o serie de emisiuni și filme cu caracter puternic anti-creștin, o analiză în acest sens fiind realizată de publicistul Paul Ghițiu, aici.