ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brazilia este țara în care numărul nașterilor prin cezariană a ajuns la cote alarmante. Din acest motiv, guvernul a decis să schimbe regulile și să le convingă pe mame să aleagă nașterea naturală

Aproximativ 85% din nașterile care au loc în maternități private sunt prin cezariană, iar în spitalele de stat procentul ajunge la 45%, scrie TIME.

Acum, autoritățile braziliene vor să schimbe regulile și să stopeze acest fenomen, obligându-i pe medici să informeze mamele asupra riscurilor pe care le implică o cezariană. Pacientele vor trebui ulterior să-și dea consimţământul scris. În plus, medicul trebuie să explice şi casei de asigurări de sănătate, într-un raport scris, de ce este necesară o astfel de operaţie.
 
Prin această lege, autoritățile speră să reducă numărul mare de operații de cezariană, denunțate pentru efectele lor negative asupra sănătății. 
 
O serie de sondaje în rândul femeilor din Brazilia au arătat că acestea consideră că o naștere prin cezariană este modernă și civilizată, în timp ce nașterea naturală trece drept primitivă și neplăcută.