ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a avertizat, duminică, contra "balcanizării" Uniunii Europene, considerând că pentru a evita acest lucru, Europa trebuie să relanseze "creativitatea" și să învețe să accepte în interiorul ei "o diviziune sănătoasă", informează AFP.

 Într-o conferință de presă în avionul cu care se întorcea din vizita în Armenia, suveranul pontif a menționat riscul ca regiuni precum Scoția și Catalonia să facă "secesiune", ceea ce ar conduce la o "balcanizare" a Europei.

"Pasul pe care Europa trebuie să-l treacă pentru a-și recâștiga puterea avută în rădăcinile sale este un pas de creativitate și diviziune sănătoasă... adică să dea mai multă independență, mai multe libertăți țărilor Uniunii Europene", a recomandat el.

În timpul zborului său spre Armenia, el a chemat deja la "responsabilitatea tuturor" europenilor în faza delicată actuală.