ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puţin 17 persoane au murit şi peste 45 sunt dispărute în oraşul minier brazilian Bento Rodrigues (situat la 300 de kilometri de Rio de Janeiro), după ce un baraj al unei exploatări miniere s-a rupt, ceea ce a dus la deversarea a tone de noroi şi deşeuri toxice.

"O avalansă de deşeuri lichide a distrus casele, şcoala, biserica, un centru medical şi a luat cu el toate maşinile. Multe familii au rămas fără adăpost şi aşteaptă ştiri despre cei dispăruţi. Munca echipajelor de salvare este îngreunată de faptul că zonele indundate sunt accesibile doar cu ajutorul elicopterelor", a declarat pentru TASS inspectorul sanitar local Juliano Duarte.

Proprietarul minei, compania minieră Samarco, a confirmat incidentul într-o declaraţie de presă, adaugând că au existat scurgeri de deşeuri toxice din operaţiuni miniere şi a anunţat că se face tot posibilul ca impactul asupra mediului să fie minim.