ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de activiști pro-Palestina au organizat un „Congres pentru Palestina”, dorind să discute despre situația din Gaza și să facă apel la solidaritate cu palestinienii, chiar în inima Berlinului, epicentrul „democrației” europeane, ca și cum ar avea dreptul să facă asta. Însă autoritățile germane au făcut exces de zel pentru a le scoate din cap asemenea idei. 

Scriitorul CJ Hopkins, care locuiește la Berlin, autorul cărții „Ascensiunea Noului Reich [al Noului] Normal: Eseuri despre fabricarea consimțământului”, a prezentat și a comentat incidentul pe blogul său, iar mai jos redăm un rezumat:

„Vineri dimineața, sute de polițiști îmbrăcați în negru au descins la locația unde avea loc congresul. Au fost chemate întăriri din toată țara. Pe trotuare au fost ridicate baricade metalice. Poliția împotriva Urii a stat de pază la intrare. Presa germană a avertizat publicul că este iminent un potențial atac constând în „discursuri instigatoare la ură”. Berlinezii au fost sfătuiți să stea la adăpost, să-și închidă telefoanele și orice alte dispozitive de comunicare și să-și înfunde canalele auditive cu bucăți mici de hârtie igienică pentru a preveni orice posibilă expunere la „ură”.

Cum se anticipase, la câteva minute după începerea Congresului, a fost lansat atacul „Hate-Speech”! Un activist palestinian – Salman Abu Sitta –, care a scris un articol care se presupunea că „exprimă înțelegere la adresa Hamas” și, prin urmare, fusese deja trecut de autoritățile germane pe lista „No-Speak” (fiindu-i interzis să vorbească în public), a început să vorbească la congres pe Zoom. Sau... nu este destul de clar dacă a început realmente să vorbească. Potrivit unui purtător de cuvânt al „Poliției pentru Combaterea Urii”, polițiștii au percheziționat [persoanele participante la] congres pentru că „exista riscul să apară pe ecran un vorbitor care în trecut a făcut remarci antisemite și de promovare a violenței”.

Oricum, Poliția pentru Combaterea Urii a luat cu asalt sala, a dispersat mulțimea și a interzis desfășurarea în continuare a „Congresului pentru Palestina”, care era programat să continue sâmbătă și duminică. Apoi au arestat un evreu care purta o kippa cu steag palestinian.

Dar atacul constând în „Hate-Seech” [„discurs instigator la ură”] nu s-a încheiat aici. Mai devreme în acea dimineață, sau poate chiar în timp ce Poliția pentru Combaterea Urii încă neutraliza amenințarea la fața locului, dr. Ghassan Abu Sitta, un chirurg britanic reputat, care a făcut voluntariat în Gaza și urma să vorbească la Congres, a fost interceptat de Poliția pentru Combaterea Urii de pe aeroportul din Berlin, i s-a refuzat intrarea în Germania și a fost forțat să se întoarcă în Marea Britanie. Poliția de la aeroport l-a informat pe medic că i se interzice intrarea pentru „siguranța oamenilor de la conferință și a ordinii publice”, a declarat Abu Sitta pentru Associated Press.  

Kai Wegner, primarul Berlinului, probabil simțindu-se nostalgic după zilele fanatismului din 2020 până în 2023, când „nevaccinații” puteau fi persecutați cu impunitate totală, a scris pe X un mesaj de felicitare pentru zădărnicirea cu succes de către Poliția pentru Combaterea Urii a acestui „eveniment de instigare la ură”.

Pe de altă parte, comunitatea activistă pro-Palestina și-a exprimat pe X nedumerirea și sentimentele de indignare. Yanis Varoufakis [fost ministru de Finanțe al Greciei, care, în zilele dictaturii covidiste, a pledat pentru vaccinarea întregii omeniri], unul dintre organizatori, care trebuia să vorbească, s-a arătat deosebit de indignat de noul „fascism” german, pe care se pare că abia acum îl descoperă

Yanis nu a fost singurul care și-a manifestat indignarea. Un număr tot mai mare de jurnaliști, autori, academicieni și alți membri ai claselor „progresiste” germane se arată uimiți de faptul că noua societate totalitară, la a cărei apariție au contribuit în mod fanatic în timpul erei așa-zisei „pandemii Covid” – sau doar au păstrat tăcerea, privind pasivi la ceea ce se întâmpla –, acum își dezlănțuie puterea fascistă împotriva lor.”