ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CNN a publicat în exclusivitate două înregistrări video care atestă faptul că forțele talibane din Afghanistan primesc armament de cea mai bună calitate de la guvernul rus. 

Aceste înregistrări vin să ateste ceea ce atât oficiali americani cât și afghani au afirmat. Generali americani și-au arătat îngrijorarea privind aceste lucruri încă de prin luna aprilie.

Cele două înregistrări video prezintă mai multe arme de ultimă generație care se află în mâinile talibanilor. Armele nu prezintă nicio urmă privind țara de origine, dar toate indicile duc spre Rusia.

Unul din grupurile de talibani susține că a făcut rost de acest arme după ce au învins un alt grup, în timp ce al doilea grup susține că le-au luat de la granița cu Tajikistan, provenind de la ruși.

Îregistrările nu prezintă dovadă certă a traficului al comerțului cu arme, pe care Rusia oricum îl neagă, dar aduc primele dovezi al situație de pe front de care americanii și afghani deja au atras atenția.

Ministerul rus de Externe a refuzat să comenteze materialul CNN, dar a descris anterior acuzațiile că ar înarma talibanii drept „complet false” și că au ca scop să acopere eșecul SUA în Afganistan. Rușii discută cu talibanii numai pentru a promova pacea, a dat asigurări Moscova.