ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intervenția militară a Rusiei în Siria nu dă pace propagandei occidentale, care lansează noi diversiuni. Este cazul celor de la CNN  care, într-un reportaj difuzat la începutul săptămânii, sugerează că, în urma raidurilor aviației ruse, jihadiștii pot veni în Rusia pentru a comite atentate teroriste.

Jurnaliștii de la CNN au făcut o paralelă între campania atacurilor ruse în Cecenia și atacurile fundamentaliștilor ceceni, de la Beslan, din 2004, și de la Moscova, din 2002. Manipularea americanilor merge atât de departe încât, pe durata reportajului, teroriștii sunt numiți ”rebeli”, iar Moscova este indicată drept vinovata principală pentru tragicele vârsări de sânge.
 
În Siria, Rusia bombardează teroriști iar teroriștii vor încerca să se răzbune, spune autorul reportajului.
”Rusia s-a implicat pe deplin în conflictul din Siria, dar Kremlinul este preocupat de posibile consecințe: un atentat sângeros, cu parfum de răzbunare, purtând semnătura rebelilor”, afirmă corespondentul CNN  Matthew Chance.

Lucru care nu poate fi exclus, în condițiile în care Statul Islamic are în rândurile sale aproape 7.000 de membri din fostele republici sovietice.
 
Chance ține însă cu orice preț să facă o paralelă între ceea ce se întâmplă acum în Siria și atentatul de la teatrul Dubrovka din Moscova, din 2002, când teroriști ceceni au intrat în clădire și au luat ostatici toți oamenii aflați în sală. ”Forțele speciale ruse au folosit un gaz misterios letal, in timpul unei intervenții în forță care, la final, s-a soldat cu moartea a 130 de ostatici”, afirmă Chance.
 
Jurnalistul american amintește și de tragedia de la Beslan, din Osetia de Nord. ”În 2004, la Beslan au fost ucise peste 300 de persoane, dintre care 186 de copii, luate ostatice în prima zi de școală.
Ziaristul american uită însă să spună că forțele rusei au intrat în forță în școală, într-o încercare disperată de a-i salva pe copiii, care de două zile nu mai primiseră apă și mâncare. La explozia accidentală a uneia din grenadele atârnate de jihadiști în sala de sport a școlii, rușii s-au temut că atacatorii ceceni au început sa omoare ostatici și au intervenit.
 
”Campania militară brutală a Moscovei în Cecenia, unde majoritatea populației este musulmană, a condus la o serie de evenimente tragice”, a explicat Chance.
 
CNN încearcă astfel să învinovățească Rusia pentru moartea copiilor de la școala din Beslan, ca urmare a liniei dure aplicate în Cecenia. Evitând însă să îi numească teroriști pe cei care au pătruns în școală și au luat ostatici copii și părinți.