ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziariștii de la New York Times și Politico, dar și reporterii televiziunii CNN, nu au fost primiți vineri la o întâlnire cu presa a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, o decizie care vine la doar câteva ore după ce Donald Trump a criticat în termeni duri presa.

Donald Trump a criticat dur presa într-un discurs rostit la reuniunea conservatorilor Conservative Political Action Conference (CPAC). Miliardarul republican a reiterat că mass-media este un „dușman al poporului” și a cerut publicațiilor să nu mai citeze surse sub acoperirea anonimatului.

De asemenea, el a acuzat CBS, ABC și NBC că au publicat sondaje false, potrivit cărora el nu este popular, și că „inventează o poveste falsă”.În plus, Trump a descris CNN drept "Clinton News Network".

În semn de solidaritate cu colegii lor, reprezentanții Associated Press și Time au refuzat să intre în sală, luând decizia de a boicota întâlnirea.

"Nimic asemănător nu s-a mai întâmplat vreodată la Casa Albă, în lunga noastră istorie de acoperire a multor guverne din diferite partide. Protestăm ferm împotriva excluderii New York Times și a altor organizații media. Accesul liber al presei la un guvern transparent este evident de interers național vital", a reacționat directorul executiv al celor New York Times, Dean Baquet, într-un comunicat de presă.