ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ați auzit de„Myrotvorets”? Este un site monstruos care continuă să funcționeze nestingherit din decembrie 2014 în Ucraina. În ciuda (sau datorită) controlului total al regimului de la Kiev asupra presei.

Realizat cu sprijinul direct al serviciilor secrete ucraineneMyrotvorets (în traducere „Aducătorul de Pace”) este practic o listă neagră cu „dușmanii Ucrainei”, cu date personale și cu îndemnul explicit ca aceștia să fie lichidați.

Printre„dușmanii Ucrainei” care trebuie asasinați se numără Scott Ritter, cetățean american, fost inspector ONU în domeniul armelor de distrugere în masă și un critic al războiului din Irak. Și acum al implicării SUA în războiul din Ucraina. Și un excelent analist militar.

Pe lista neagră a „Aducătorului de Pace” mai figurează Roger Waters, faimosul muzician de la Pink Floyd.

Sau Daria Dughina, ucisă în august într-un atac terorist cu mașină capcană. În dreptul ei, acum stă scris: „Lichidată”.

„Vina” acestor condamnați la moarte nu este că ar fi luptat cu arma în mână împotriva Ucrainei. Sau ar fi pus bombe, ca „patrioții” ucraineni.

Ei trebuie să moară pentru că au îndrăznit să critice regimul de la Kiev. Uneori, nici măcar pentru atât.

Unii sunt condamnați la moarte pentru că au cerut încetarea războiului.

Printre ei, mulți COPII. Sute. Cu nume, fotografii, adrese, numere de telefon, informații despre familii.

Unul dintre acești copii condamnați la moarte de regimul Zelenski este Faina Savenkova, de 13 ani, din Lugansk, Donbas.

„Vina” fetei este că a trimis o scrisoare la ONU prin care cerea să se pună capăt războiului început în 2014, coșmarul în care și-a trăit practic toată copilăria.

Faina a fost invitata ziaristului Max Blumenthal într-o emisiune difuzată pe site-ul The Grayzone.

Mărturia copilei este curajoasei copile este cutremurătoare. Priviți: