ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Tom Hanks le-a făcut cadou jurnaliștilor acreditați la Casa Albă un espressor, pe care l-a trimis joi, informează CNN.

Este pentru a treia oară în 13 ani când actorul trimite un astfel de cadou, alături de o scrisoare prin care încurajează jurnaliștii să își ducă mai departe munca.

„Continuați lupta pentru adevăr, dreptate și direcția Americii”, este scris în biletul pe care Hanks l-a trimis împreună cu aparatul prin poștă. „Mai ales pentru partea cu adevărul”, a adăugat el.

 Primul espressor a fost trimis de Hanks în 2004, când a vizitat Casa Albă împreună cu familia sa. Se pare că actorul a fost surprins să găsească jurnaliștii, în zona dedicată presei, fără a avea o ceașcă de cafea. În 2010, el a făcut un alt cadou, după ce a vizitat Casa Albă împreună cu regizorul Steven Spielberg. El a revenit în zona destinată presei, pentru a verifica aparatul pentru cafea, și le-a spus jurnaliștilor că nu îl folosesc corect.

„Știți, trebuie să îl curățați după fiecare folosire. Trebuie să-l ștergeți”, a glumit Hanks.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor și producător american de film, care a câștigat de două ori premiul Oscar la categoria „cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele „Philadelphia” și „Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestațiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvați soldatul Ryan” și ”Naufragiatul”. În palmaresul său se mai află patru Globuri de Aur și un Urs de Argint, câștigat la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, pentru „Philadelphia”.

Dar viața lui Hanks înseamnă mult mai mult decât filmele. Tot în 1988, Hanks s-a însurat cu actrița Rita Wilson și pentru a se cununa cu ea, s-a botezat ortodox. Cei doi sunt împreună și astăzi, iar secretul căsniciei lor este Hristos. „Este parte a vieții noastre zilnice. În fiecare zi m-am rugat lui Dumnezeu să-mi găsească pe cineva care să mă iubească și mi l-a adus pe Tom", mărturisea actrița.
 
În 2015, căsnicia lor a trecut printr-un moment greu: Rita Wilson a descoperit că are cancer. Dar Tom și soția lui și-au pus nădejdea în Hristos și cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să depășească boala.

„Dumnezeu s-o binecuvânteze pe soția mea și curajul ei. Suntem foarte norocoși", spunea Hanks după  ce Rita Wilson a anunțat că a reușit să învingă teribila boală.

Întrebat fiind dacă crede în Dumnezeu, actorul a răspuns simplu: „Cred că trebuie să fii nesăbuit să nu crezi!"

Hanks participă regulat, împreună cu soția și copiii lor, la viața Bisericii Ortodoxe. Actorul a vizitat numeroase mănăstiri și biserici ortodoxe din lume și este prezent la slujbele oficiate cu ocazia marilor praznice creștine. Dacă Hanks este cunoscut azi ca unul dintre cei mai prietenos și smerit actor de la Hollywood, poate că și credința sa o fi având vreun merit...