ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump are, oficial, drum liber spre nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale din noiembrie după ce principalul său contracandidat, Ted Cruz s-a retras din cursa pentru Casa Albă, anunță wnd.com.

Anunțul a fost după ce senatorul de Texas a fost înfrânt și la alegerilor din Indiana. Chiar și președintele Partidului Republican a scris, pe contul său de Twitter, că magnatul imobiliar este candidatul prezumtiv și că obiectivul trebuie să fie acum unirea partidului și înfrângerea democratei Hillary Clinton.

„Votanții au ales o altă cale. De aceea, cu inima grea, dar cu optimism nelimitat pentru viitorul pe termen lung al națiunii, ne suspendăm campania”, a spus Ted Cruz, senator de Texas.

Astfel, Ted Cruz și-a încheiat campania la finalul căreia ar fi putut deveni candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie. Senatorul de Texas era considerat cel mai puternic adversar al lui Donald Trump și, la un moment dat, chiar părea că erodează avantajul omului de afaceri.

Dar scorul din ultimele alegeri, cele din Indiana, a fost clar: Donald Trump a obținut peste 53 la sută din voturi, iar Ted Cruz, doar 36%. 

 „Vom câștiga, vom câștiga în noiembrie. Această țară, atât de divizată în atâtea moduri, va deveni o țară frumoasă și iubitoare. Vom ține unii la alții, ne vom prețui reciproc, vom avea grijă unii de alții și vom avea dezvoltare economică. Nu vom lăsa alte țări să ne înșele, deoarece asta s-a întâmplat prea mult timp și nu vom mai permite. Nu vom mai face asta”, a spus Donald Trump.

Chiar și președintele Partidului Republican a spus că Donald Trump va fi, cel mai probabil, candidatul formațiunii pentru Casa Albă. Liderul republican spune că acum obiectivul trebuie să fie înfrângerea lui Hillary Clinton. Mai urmează alegeri în 9 state. Magnatul imobiliar mai are nevoie de mai puțin de 200 de delegați ca să treacă de pragul de 1.237, necesar ca să-și asigure nominalizarea înainte de convenția din iulie.