ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din California au extins o „alertă Flex” prin care le cere locuitorilor să economisească energia și să nu își încarce vehiculele electrice.

Alerta este în vigoare de câteva zile în mijlocul unui val de căldură. Operatorul independent de sistem din California, managerul rețelei electrice a statului, a emis alerta Flex la nivel de stat, care va fi valabilă între orele 16:00 și 21:00. Locuitorii sunt îndemnați să își seteze termostatele la 78 de grade Fahrenheit (25,56 grade Celsius) sau mai mult, să evite utilizarea electrocasnicelor majore, să evite încărcarea vehiculelor electrice și să stingă luminile inutile, relatează The Epoch Times.

„Se prognozează temperaturi ridicate în timpul zilei cu 10-20 de grade peste normal în mare parte a statului până în weekendul când cade Ziua Muncii și săptămâna viitoare, iar în unele părți din California se prognozează temperaturi record”, a scris operatorul.

Elliot Mainzer, președintele California ISO, a declarat în weekend pentru presa locală că, la 1 septembrie, s-a înregistrat „cea mai mare cerere de energie” din septembrie 2017 în California, adăugând că este „o repetiție generală pentru ceea ce vor fi condiții mult mai stresate, pe măsură ce ne apropiem de weekend.”

Serviciul Național de Meteorologie a anunțat că, în prezent, temperaturi de 100 de grade Fahrenheit (38 grade Celsius) afectează Los Angeles, cel mai populat oraș al statului. Se prognozează că Sacramento și alte zone din Valea Centrală vor atinge 113 grade F luni și marți. San Jose, un alt oraș puternic populat, s-au confruntat cu temperaturi de peste 100 F luni și marți.

În ultimii ani, operatorul de rețea din California a emis alerte „Flex” și a făcut declarații similare, cerând rezidenților să nu își mai încarce mașinile electrice.

La jumătatea lunii iulie 2021, operatorul a postat un mesaj pe Twitter în care le-a cerut californianilor ca, între orele 16:00 și 21.00, să nu-și încarce vehiculele electrice și alte dispozitive.

Tranziția obligatorie către vehiculele electrice

După ce California ISO a emis, săptămâna trecută, alera Flex vizând vehiculele electrice, măsura a stârnit reacții din partea mai multor oameni, care au criticat un regulament adoptat recent de California Air Resources Board care prevede eliminarea treptată a vânzării de vehicule noi pe benzină până în 2035 în favoarea vehiculelor electrice și a unor hibrizi cu încărcare electrică. Regulamentul a fost susținut de guvernatorul democrat Gavin Newsom, care a salutat votul.

Unele grupuri din sfera auto susțin că noile reguli obligatorii la nivel de stat vor fi foarte dificil de respectat. Alți adversari ai acestor ordine au comentat că emiterea recentă de alerte Flex arată că o tranziție către vehiculele electrice nu este fezabilă.

Mai mulți șoferi din California, care și-au păstrat anonimatul, intervievați de KTLA-TV, au contestat regula tranziției obligatorii către mașinile electrice până în 2035, în contextul alertelor Flex continue.

„Dacă nu putem face aceste lucruri astăzi, cum ne vom descurca atunci când totul va trebui să fie electric?” a întrebat un șofer săptămâna trecută.

„Dacă nu ai un dispozitiv de încărcare acasă, va fi un dezastru”, a spus pentru postul TV proprietarul unui vehicul electric, pe nume Rebecca.