ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE. Republicanii nu pierd timpul. Camera Reprezentanților a votat vineri seară declanșarea procedurilor de anulare a reformei medicale, inițiate de președintele Barack Obama. Senatul a votat similar joi.
 
Un comitet special va trebui să pregătească, până pe 27 ianuarie, textul unei inițiative legislative.
 
Senatul Statelor Unite a făcut joi un prim pas concret spre desființarea Obamacare, votând în favoarea unui proiect de lege care revocă sistemul de asigurări de sănătate considerat emblematic pentru administrația președintelui Barack Obama.

După votul din Senat, al cărui rezultat a fost 51 pentru și 48 împotrivă, proiectul de lege va merge la Camera Reprezentanților, care ar urma să-l supună la vot tot în această săptămână.
 
Desființarea Obamacare este o prioritate pentru majoritățile republicane din ambele camere ale legislativului SUA și pentru președintele ales, Donald Trump, care a anunțat la prima sa conferință de presă de când a câștigat alegerile din 8 noiembrie, că va înlocui acest sistem și că americanii vor beneficia de o asigurare de sănătate mai puțin costisitoare și mai bună.

Milioane de americani au ajuns să aibă asigurare de sănătate pentru prima oară în viață, o dată cu intrarea în vigoare a reformei sănătății, promovată de președintele Barack Obama. Reformele fac parte din obiectivul anunțat al președintelui de a asigura asistență medicală pentru toți cetățenii.

Potrivit noii Legi a Sănătății, Affordable Care Act, cunoscută sub numele de Obamacare, este obligatoriu ca toți cetățenii să aibă o asigurare de sănătate, care să fie plătită fie de angajator, fie prin achiziționarea unui plan privat de sănătate, dintre cele aflate acum în vigoare. Cei care susțin că nu pot să-și permită o astfel de asigurare vor fi ajutați, dar cei care nu au niciun fel de asigurare de sănătate vor fi amendați.
Începând cu 1 ianuarie 2014, companiile de asigurări de sănătate nu au mai putut refuza să ofere polițe de acest gen oamenilor care suferă de boli cronice.