ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atac armat a avut loc într-o moschee din Canada, luni dimineață, cinci oameni fiind uciși și mai mulți răniți.
 
Trei scenarii CIA Trei atacatori au intrat în clădire și au deschis focul în timpul unor rugăciuni de seară ce aveau loc la ora 20.00, ora locală, duminică, au spus martorii. Circa 40 de persoane se aflau în acel moment în moschee, centrul cultural islamic al orașului Quebec. Președintele moscheii, Mohamed Yangui, a numit evenimentul un „barbar” atac.
 
„Ce se întâmplă aici? Acest lucru este barbar”, a declarat președintele moscheii. Yangui, care nu s-a aflat în interiorul moscheii atunci când a avut loc atacul, a declarat că a primit apeluri frenetice de la oameni care se aflau la rugăciunile de seară. El nu știa câți au fost răniți, spunând că ei au fost duși la diferite spitale din Quebec City. Două arestări au avut loc, a declarat un ofițer de poliție, dar el nu a dat date exacte în privința numărului morților. Un cordon de securitate a fost întins la locul evenimentului.

Ca și Franța, Quebec luptă să împace identitatea sa seculară cu o populație musulmană în creștere, mulți dintre ei emigranți din Africa de Nord. În ultimii ani, a existat o creștere a incidentelor islamofobe în Quebec, pe fondul unei dezbateri politice asupra interzicerii niqab sau acoperirea feței musulmane.
 
În iulie, în timpul lunii sfinte a Ramadanului, un cap de porc a fost lăsat la moschee, potrivit CBC. În 2013, poliția a lansat o investigație după ce o moschee din regiunea Saguenay Quebec a fost stropită cu ceea ce se credea a fi sânge de porc. În provincia vecină Ontario, o moschee a fost incendiată în 2015, la o zi după atacul din Paris.