ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport publicat de Guvernului Canadei despre modernizarea infrastructurii digitale precizează că următorul pas pentru a face mai ușor accesul la servicii este introducerea unui „Program federal de identitate digitală”.

Detaliile, deși puține, cu privire la acest program au apărut în documentul intitulat „Canada’s Digital Ambition 2022”, care a fost aprobat de președintele Consiliului Trezoreriei, Mona Fortier, și de responsabilul-șef în materie de informații din Canada, Catherine Luelo, potrivit tnc.news.

Invocând pandemia, raportul subliniază modul în care cadrul federal va fi unificat cu identitățile digitale provinciale.

„Pandemia de COVID-19 a evidențiat necesitatea ca serviciile guvernamentale să fie accesibile și flexibile în era digitală. Următorul pas în a face serviciile mai ușor de accesat este un Program federal de identitate digitală, integrat cu platformele provinciale preexistente”, se explică în raport.

„Identitatea digitală este echivalentul electronic al unui document valabil care dovedește identitatea (de exemplu, un permis de conducere sau un pașaport) și confirmă că «ești cine spui că ești» într-un context digital.”


Următorii pași în implementarea programului se referă la „dezvoltarea unui cadru comun și sigur pentru identitatea digitală” și „lansarea consultărilor publice privind un sistem de identitate digitală gestionat la nivel federal”.

Când a fost numită pentru prima dată în această funcție de către prim-ministrul Justin Trudeau, Fortier a menționat, în scrisoarea sa privind mandatul la Consiliul Trezoreriei, o directivă specifică „pentru o abordare comună și sigură privind o platformă de identitate digitală de încredere care să asigure furnizarea fără întrerupere de servicii către canadienii din întreaga țară”.

După cum a relatat True North News în mai, guvernul Trudeau a dezvăluit că lucrează împreună cu companiile aeriene pentru a impune ca cerințe de îmbarcare prezentarea de „documente de identitate digitală” și date biometrice, cum este recunoașterea facială.

În prezent, liberalii se confruntă cu apeluri din partea opoziției de a renunța la aplicația ArriveCAN, care cauzează întârzieri în aeroport și trezește îngrijorări legate de încălcarea confidențialității.

Comisarul canadian pentru probleme de confidențialitate, Philippe Dufresne, a fost solicitat să inițieze o investigație cu privire la această aplicație pentru a verifica dacă a încălcat legile sau a colectat în mod necorespunzător informații personale ale canadienilor.

În timpul unei comisii de etică și informare organizată de Camera Comunelor în iunie, fostul comisar în probleme de confidențialitate Daniel Therrien a mai spus parlamentarilor că există posibilitatea ca identitatea digitală să „dăuneze vieții private” dacă [programul] este proiectat incorect.