ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorii din industria germană a cărnii au lansat un avertisment serios în privința unei crize grave – în special la carnea de porc.

În luna august, în Germania au avut loc gălăgioase manifestații de stradă ale ONG-urilor „verzi” în care s-a cerut „Stop Sistemului Cărnii Ieftine” (foto).

Voia li s-a împlinit.

Hubert Keliger, membru în Consiliul de Administrație al Asociaților din Industria Cărnii, a declarat recent pentru Die Welt:

„În patru, cinci, șase luni nu vom mai avea nimic pe rafturi.”

Unul din factorii penuriei este scăderea producției de porci la crescători și numeroasele falimente în acest sector.

Kelliger comentează:

„Aceasta înseamnă inevitabil că va exista mai puțină marfă în lunile următoare.”

Ceea ce va duce la scumpiri masive:

„Că vor fi creșteri de prețuri cu 20, 30 sau 40% nu se poate estima astăzi – dar creșterea va fi semnificativă.”

Noile scumpiri vin peste cele vechi: Germania a înregistrat deja o creștere medie a prețurilor în sectorul alimentar cu 40%, anul acesta.

Recordul a fost înregistrat la cartofi, cu 73%.

Explozia prețurilor la energie nu face decât să agraveze situația, dat fiind că sectorul alimentar este mare consumator de energie.

Scumpirile masive la carne vin în întâmpinarea politicilor guvernului care promovează intens trecerea la un regim vegetarian.

Fapt comentat cu sarcasm de Kelliger:

„Guvernul federal actual ar dori să facă să dispară sectorul creșterii animalelor și să pună Germania la un regim alimentar cu legume și fulgi de ovăz. Dar realitatea este că peste 90% dintre germani continuă să cumpere și să mănânce carne.”

Kelliger l-a criticat în mod special pe ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Cem Özdemir, membru al Partidului Verzilor, care a pus o taxă pe carne.

Într-o apariție la t-online, ministrul a declarat în august, în timpul manifestațiilor pomenite la început:

„Ar trebui în general să mâncăm mai puțină carne și să ne asigurăm că provine de la animale care sunt păstrate în condiții adecvate.”

Și:

„Consumul de carne trebuie adaptat limătărilor planetare și pentru binele sănătății noastre.”

Vă amintiți că lockdown-urile, masca, vaccinarea obligatorie au fost tot „pentru binele sănătății noastre”.