ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul întâlnirii G-20 de la Hamburg, din Germania, a anunțat Consilierul pentru Securitate Națională H.R. McMaster într-o conferință la Casa Albă.

McMaster a spus că Președintele l-a rugat pe el și pe alții, să aibă în vedere trei lucruri legate de Rusia: „să confrunte comportamentul ei destabilizator”, să împiedice conflictul ruso-ucrainean și să „cultive zonele de cooperare”, acolo unde ele există, notează Breitbart. Două exemple în acest sens sunt lupta terorismului și chestiunea nord-coreeană, precizează sursa citată.

Pe lângă Putin, Trump se va întâlni cu Cancelarul German Angela Merkel, premierul britanic Theresa May, premierul japonez Shinzo Abe, președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, Președintele Chinei Xi Jinping, președintele Mexicului, președintele Indoneziei, președintele Poloniei dar și cu premierul singaporez.


Directorul Economiei Naționale, Gary Cohn, a spus că aceste întâlniri vor avea aspect bilateral, dar și non-formal. În ceea ce privește vizita în Polonia, ce o precede pe cea de la Hamburg, McMaster a spus că „Polonia este o alegere clară dintr-un număr de motive”, între care faptul că Polonia își va îndeplini obligația de a aloca 2% din PIB pentru apărare, dar și faptul că leșii au fost aliați de nădejde ai SUA în Irak și Afganistan.

Discuțiile de la Varșovia se vor concentra în jurul realizărilor Poloniei, ale viitorului relației SUA - Polonia, dar și subiecte legate de energie și liber schimb.

După vizita la Varșovia, Trump va participa la întâlnirea G-20 de la Hamburg, ce va avea loc între 7-8 iulie, iar apoi va fi prezent la Ziua Națională a Franței la invitația președintelui Macron.