ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai nou clip de propagandă al regimului de la Phenian prezintă momentul ipotetic în care rachetele coreene distrug Casa Albă, punct culminant al unui război dintre SUA și regimul lui Kim Jong-un. 

Ultimul videoclip de propagandă difuzat în Coreea de Nord descrie momentele în care trupele americane și chiar sediul central al președintelui Donald Trump sunt distruse de proiectilele nimicitoare ale Phenianului.

Clipul simulează un crescendo dramatic în care armata coreeană zdrobește agresiunea americană, potrivit The Telegraph.

Clipul a fost postat pe site-ul Meari (ecoul) din Coreea de Nord și, spre final, strategii nord-coreeni își imaginează cum rachetele lor zboară peste Ocean și iau la țintă reședința lui Donald Trump.
 
În același timp, Coreea de Nord le-a cerut statelor din Asia de Sud-Est să o susțină în disputa sa cu SUA pentru a împiedica un posibil „holocaust nuclear”, conform unei scrisori obținute de agenția France Presse. În ascrisoarea adresată secretarului general al Asociației Țărilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), ministrul nord-coreean al afacerilor externe, Ri Yong-Ho, susține că Peninsula Coreeană este „în pragul războiului” din cauza acțiunilor SUA.

Coreea de Nord este recunoscută pentru legăturile sale strânse cu anumiți membri ai organizației, printre care Cambodgia și Laos. Relațiile dintre Coreea de Nord și Malaezia, un alt membru al ASEAN, au avut însă de suferit din cauza asasinării în februarie la Kuala Lumpur a lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Washingtonul a trimis la începutul săptămânii portavionul Carl Vinson și flota acestuia — două distrugătoare și un crucișător lansator de rachete — spre Peninsula Coreeană, în contextul speculațiilor privind iminența unui al șaselea test nuclear nord-coreean
 
Casa Albă a anunțat că va impune noi sancțiuni Coreei de Nord, în speranța că va reuși pe această cale să readucă Phenianul la masa negocierilor și să stopeze un nou test balistic. Decizia a fost luată de președintele Trump, după întâlnire cu 100 de membri ai Senatului SUA.