ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu de proporții a distrus duminică seara, în ziua de Paști, o catedrală ortodoxă din centrul New Yorkului. Este vorba despre catedrala ortodoxă sârbă Sfântul Sava din Manhattan, unde o slujbă de Paște avusese loc în cursul dimineții.

Incendiul s-a declanșat spre sfârșitul după-amiezii, din cauze necunoscute. 

Aproape 200 de pompieri s-au mobilizat pentru stingerea focului, iar pe rețelele de socializare au apărut imediat imagini cu clădirea cuprinsă de flăcări.
 
Catedrala a fost cuprinsă de flăcări înalte de câțiva metri, iar o parte din acoperiș s-a prăbușit. O persoană a fost rănită ușor, potrivit autorităților, care au dezmințit informațiile conform cărora mai mulți oameni ar fi fost prinși în interiorul clădiri.

Biserica în stil gotic a fost construită în 1850 și aparține Bisericii Ortodoxe Sârbe din 1943. A fost declarată monument istoric în 1968.