ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a anunțat, marți, că România trebuie să mai primească 3546 de refugiați, potrivit planului comun de relocare aprobat de Blocul comunitar și care are un caracter de obligație legală, potrivit unui raport prezentat pe site-ul instituției europene, informează Mediafax.

Raportul Comisiei Europene arată că România a primit, până la 9 iunie 2017, 45 de imigranți din Italia și 589 de imigranți din Grecia.

Potrivit cotelor obligatorii de imigranți stabilite în septembrie 2015 pentru fiecare stat membru, România trebuie să integreze în total 4180 de refugiați (1608 în Italia și 2572 în Grecia).
 
Tot marți, Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement împotriva a trei state membre, Cehia, Polonia și Ungaria, care nu au respectat deciziile UE privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre.
 
Planul de relocare a 160.000 de refugiați a fost adoptat în septembrie 2015 în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia și România au votat împotriva lui. Polonia a votat atunci în favoarea cotelor obligatorii, dar ulterior noul guvern de la Varșovia a decis să nu le accepte. Statele membre ale UE s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.