ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caz asemănător cu drama familiei Bodnariu: asistenții sociali din Marea Britanie au luat copilul unei familii de români din cauza unei vânătăi.

O familie din Filipeștii de Pădure (județul Prahova), ajunsă în Marea Britanie, susține că în urmă cu o săptămână le-a fost luat unicul copil, un băiețel în vârstă de 7 ani. Mama băiatului, Mihaela Chiriță, în vârstă de 26 de ani, are o poveste halucinantă: copilul a ajuns la școală cu o vânătaie la buză, căpătată după o joacă. Pe 22 noiembrie, copilul a fost luat de serviciile sociale și așa a început calvarul.

"Copilul nu a avut niciun fel de semn pe corp, excluzând faptul că a avut o mică vânătaie la buza de jos, aproape invizibilă", a explicat Mihaela pentru Antena 1.

Profesorii de la școala unde învață Darius au intrat în alertă, când au văzut vânătaia și au acuzat familia de violență. Însă părinții povestesc că a fost un banal accident. Tatăl se juca cu Darius, când, din greșeală, l-a mușcat.

Mama băiatului povestește că a primit din oficiu doi avocați, care, până acum, ar fi încercat să o împiedice să obțină copilul. Și susține că, în sistemul britanic, nu ar fi deloc protejat.

"Mi s-a spus că el, de șase zile, a mâncat doar cereale, dimineața. Are o vânătaie la cap, durere după cap", spune Mihaela