ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul familiei Bodnariu, care a depășit demult granițele României și ale Norvegiei, țara în care sistemul social de protecție a copilui, celebrul Barnevernet, comite abuzuri pe bandă rulantă, a ajuns și subiect al reporterilor de la BBC.

Protestatari din întreaga lume, dar și profesioniști de frunte din Norvegia acuză că asistenții sociali acționează adeseori prea rapid în a separa copiii de familiile lor, cu prea puține justificări, mai ales atunci când cel puțin unul dintre părinți este imigrant, spun autorii reportajului de la BBC. 

”Încercăm să ne înăbușim lacrimile”, spun cei doi părinți, Marius și Ruth Bodnariu, pentru BBC, povestindu-și calvarul, din momentul în care cei de la Barnevernet le-au smuls copiii.
 
Dar povestea soților Bodnariu nu este la fel de simplă precum cred unii, scriu jurnaliștii de la BBC. Ei au fost acuzați că le-au administrat copiilor pedepse corporale, iar în Norvegia acest lucru este complet ilegal. Stând în sufrageria lor, înconjurată de jucării care n-au mai fost folosite de mult timp, Ruth, o asistentă medicală de pediatrie, a cărei familie a trăit în această vale de generații întregi, și Marius, un expert în calculatoare originar din România, aproape lăcrimează în timp ce vorbesc despre ce s-a întâmplat. Ruth recunoaște că și-a plesnit, ocazional, copiii. „Ei nu au găsit niciun semn fizic sau ceva de genul atunci când au făcut examenul medical asupra lor. Copiii au fost și sunt toți bine", spune ea.


Copiii soților Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, și soția sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luați de la părinți de Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecții fizice de la părinți.

Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.