ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cazul românului din Norvegia, ai cărui copii au fost luați din familie cu poliția, din considerente religioase, a ajuns pe masa Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Cel care a prezentat situația soților Marius și Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, acuzată de "creștinism radical" de către autoritățile norvegiene, a fost senatorul Titus Corlățean. 

Miercuri, 2 decembrie 2015, cu ocazia reuniunii Comisiei pentru egalitate și nediscriminare a Adunării Parlamentare a APCE care a avut loc la Paris, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a luat cuvântul ân cadrul dezbaterii proiectului de raport cu tema Protecția drepturilor părinților și copiilor aparținând minorităților religioase, conform unui comunicat publicat pe site-ul Senatului României.

Corlățean a prezentat cu această ocazie situația familiei Bodnariu (soțul de origine română, iar soția norvegiană), despre care presa din România a relatat în ulitmele săptămâni. În acest caz dramatic,  serviciile sociale din Norvegia (Barnevernet) au intervenit pentru a prelua custodia celor cinci copii ai familei, dintre care unul sugar, sub acuzația de comportament radical creștin și îndoctrinare a copiilor. 

Corlățean a condamnat comportamentul abuziv al instițutiei norvegiene menționate și respectiv interpretarea abuzivă a principiului „interesului superior al copilului”.

În acest context, a solicitat raportorului APCE să includă acest caz în raportul care va fi prezentat plenului Adunării și să investigheze cele întâmplate, astfel încât copiii să fie returnați părinților. Aceasta, cu atât mai mult cu cât de-a lungul anilor autoritățile norvegiene competente au fost la originea a numeroase acțiuni care au condus și în alte cazuri și pentru diferite alte motive la despărțirea abuzivă de părinți a copiilor proveniți din alte state membre ale Consiliului Europei, inclusiv din România, precizează comunicatul.

Familia românului, care era membră a Bisericii Penticostale Philadelphia din București înainte de a se muta în Norvegia, a rămas într-o primă fază fără cei patru copii mai mari, ulterior rămânând și fără copilul cel mai mic, în vârstă de doar trei luni. Cei cinci copii au fost luați din familia Bodnariu  luna trecută, informația fiind făcută publică de fratele lui Marius Bodnariu, care locuiește în România.