ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Barack Obama și omologul său rus, Vladimir Putin, s-au întâlnit azi, în ultima zi a summit-ului G20 din China, pentru a discuta problema Siriei și a Ucrainei, informează China Daily

Ȋntrevederea dintre cei doi președinți a durat mai mult de o oră, depășind timpul planificat, iar discuția s-a axat pe rezolvarea tensiunilor din Siria și Ucraina, susține presa rusă, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Statele Unite și Rusia au încercat să ajungă la un acord asupra crizei din Siria. Obama declarase ieri că, deși între cele două părți sunt încă „diferențe grave”, există posibilitatea „de a face unele progrese.”

La finalul întrevederii de azi, Obama și Putin au fost de acord să mențină deschise negocierile asupra unui acord de încetare a focului pentru Siria, a declarat un oficial al administrației Obama, citat de ABC13.

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care s-au întâlnit ieri, tot în China, pentru a discuta despre Siria, au lansat o nouă serie de negocieri în dimineața acestei zile, încheiate însă fără vreun acord, informează mass-media din SUA.

Summitul G20, în cadrul căruia 40 de lideri și înalți oficiali străini din 20 de țări au discutat despre impulsionarea economiei mondiale, securitate și combaterea efectelor încălzirii globale, se încheie astăzi.