ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O decizie în privința celor trei milioane de rezidenți europeni din Marea Britanie se va lua înainte de startul propriu-zis al Brexitului, iar Guvernul condus de Theresa May intenționează să ajungă la un acord unilateral să le permită acestora să rămână în Regat, chiar înainte ca expatriații britanici să obțină aceeași garanție din partea UE, informează Bloomberg.

David Jones, secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Brexit, a declarat legislatorilor londonezi că dorește ca drepturile naționalilor din UE să fie printre primele chestiuni rezolvate în cadrul tratativelor pentru Brexit.

„Este cu siguranță un lucru care este luat în considerare”, a declarat Jones în fața Comitetului UE al Camerei Lorzilor, în momentul în care a fost întrebat dacă se poate ajunge la o declarație unilaterală care să garanteze drepturi rezidenților din UE.

Soarta a trei milioane de cetățeni ai UE ce locuiesc în Marea Britanie este una dintre cele mai importante chestiuni pe care le are de rezolvat Theresa May.

Aceasta a declarat că dorește să asigure rămânerea lor în Marea Britanie după ieșirea statului britanic din Blocul comunitar, dar așteaptă ca liderii europeni să garanteze drepturi similare cetățenilor britanici care locuiesc în state ale UE.