ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre subiectele fierbinți ale ultimelor zile în Statele Unite este răspunsul la întrebarea: "ce toaletă au voie să folosească transgenderii?”.  Mai exact, unde merg să facă pipi persoanele care „nu se identifică” sexului lor biologic: bărbații care se cred femei și femeile care se cred bărbați, precum și așa-numiții „non-binari”, cei care nu se cred nici una nici alta, ci altceva, acum existând nu mai puțin de șapte "genuri".

Lobby-ul homosexual susține că persoanele ar trebui să folosească acea toaletă cu care se simt confortabil, indiferent de sexul biologic. Cum era de așteptat, Casa Albă a sărit prima în barca taberei pro-homosexuale, așa că pentru prima oară în istorie s-a construit o toaletă "de gen neutru" pentru cei din staff și pentru vizitatori.

Evident, nu există o reglementare la nivel federal a deciziei, așa că fiecare stat în parte are dreptul, cel puțin teoretic, să aleagă în privința acestui subiect.

Unul dintre statele care au reglementat această situație este Carolina de Nord. Acolo, legea cunoscută sub numele de HB2, stipulează că persoanele pot folosi toaletele publice în conformitate cu sexul înregistrat pe certificatul de naștere. Legea a luat naștere ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Local din Charlotte, prin care transgenderii puteau folosi toaletele care considerau că le respectă identitatea de gen.

Legiutorii din Carolina de Nord, și nu numai, au considerat că există riscul ca bărbați îmbrăcați în femeie să intre în toalete și să abuzeze fetițe.

Împotriva Carolinei de Nord s-a dezlănțuit o adevărată furtună. Artiștii Bruce Springsteen și Bryan Adams au anulat concertele programate în acest stat, NBA-ul a amenințat că va muta locul de desfășurare al celebrului All Star Game din Charlotte, iar PayPal a oprit o investiție într-un centru care ar fi adus 400 de locuri de muncă. Google, Facebook sau Bank of America au comunicat că se împotrivesc noii legi.

Cum cei din Carolina de Nord, în special Guvernatorul Pat McCrory, nu dau înapoi, în dispută a intervenit Departamentul de Justiție al SUA. Într-o notificare trimisă ieri, Departamentul l-a informat pe guvernatorul McCrory că noua lege încalcă legea drepturilor civile. Organul federal i-a dat un ultimatum guvernatorului, ca până pe 9 mai să oprească acest act administrativ.

Dacă nu va face acest lucru, Guvernul SUA ar putea retrage finanțări de sute de milioane de dolari din școli și alte instituții publice, dar ar putea să și apeleze la instanță pentru a bloca legea.

Așa cum era de așteptat, disputa toaletelor a intrat și în campania electorală a republicanilor. În timp ce Donald Trump s-a declarat împotriva legii adoptate de Carolina de Nord, rivalul său Ted Cruz s-a poziționat în favoarea ei.

Dar decizia de a permite bărbaților să folosească toaletele, inclusiv dușurile, împreună cu femeile, a stârnit și efecte adverse. Astfel, compania Target, deținătoarea unui lanț de magazine celebru în SUA, a pierdut milioane de dolari, după ce Asociația Familiilor Americane a lansat un apel la boicot.

Peste 1,2 milioane de americani au răspuns apelului, astfel că acțiunile Target la bursă s-au prăbușit, estimându-se că valoarea acțiunilor a scăzut cu 1,5 miliarde de dolari, informează Breitbart.