ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația în Statele Unite este explozivă. Incapacitatea simpatizanților Partidului Democrat de a accepta înfrângerea în alegerile prezidențiale din noiembrie trecut a generat o atmosferă tensionată, cu atacuri aproape zilnice la președintele Trump.

Cel mai recent incident, violențele din orășelul Charlottesville, Virginia, s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor câteva zeci. Tensiunile escaladează și jurnalistul american Rush Limbaugh, realizatorul celei mai ascultate emisiuni de radio din SUA, afirmă că țara este în pragul celui de-al doilea război civil. Limbaugh este realizatorul celei mai ascultate emisiuni de radio din SUA, show pe care peste 13 milioane de americani sunt pe recepție.

În cadrul emisiunii sale de vineri seara, Limbaugh a spus că America este atacată din interior și că țara este pe muchia celui de-al doilea război civil.

„America este atacată din interior. Cultura noastră, istoria noastră, fundația noastră sunt sub cel mai direct atac pe care l-am văzut în viața mea. N-am văzut niciodată așa ceva. Ai putea să spui, fără să greșești, că suntem pe muchia celui de-al doilea război civil. Unii dintre voi ați putea spune că a început deja, că suntem în mijlocul lui. Oricum l-ați caracteriza, însă, suntem atacați din interior. Și este un atac cumpărat și plătit de oameni din afara Americii, în completarea celor din interior. Mă gândesc la oameni ca George Soroș și alți finanțiști internaționali, al căror obiectiv este să dărâme Statele Unite, să șteargă SUA de pe lista țărilor puternice”, a spus Limbaugh.

Acesta a declarat că toate evenimentele din ultimul timp sunt coordonate, și toate au ca obiectiv ștergerea istoriei americane.

„Nimic din ceea ce se întâmplă din partea stângii nu este întâmplător. Niciuna din revolte, niciunul din proteste. Acestea nu sunt rezultate din jignirea stângii de către o acțiune individuală. Antifa nu a apărut în Charlottesville pentru că au aflat că urma să se întâmple ceva care-i va ofensa. Au apărut acolo pentru a crea anarhie și iad. Au apărut în Ferguson, Missouri, pentru a face același lucru. La fel și la Baltimore și oriunde vor apărea azi, mâine și săptămâna viitoare. E cu un scop, au un obiectiv și o țintă și acea țintă este să șteargă istoria Americii. Este crucial dacă sau nu vor reuși. Pentru că dacă vor convinge destul americani că America, așa cum a fost fondată, este iremediabil rasistă, imorală și ilegitimă, atunci va fi mult mai ușor să șteargă America, așa cum o știm”, a afirmat ziaristul în direct.

Limbaugh spune că atacurile împotriva lui Trump și a mandatului său au rolul să arate cât de defectă este o țară care l-a putut alege președinte. Mai mult, el spune că scopul celor care instrumentează evenimentele este să elimine actuala Constituție.

„Atacurile împotriva lui Trump, caracterizările mandatului său, toate sunt menite să arate cât de defectă ar fi America în realitate. Ei vor să spună că faptul că „un asemenea personaj a fost ales, înseamnă că e timpul să scăpăm de Constituția asta. E timpul să scăpăm de ceea ce l-a făcut pe Trump posibil”. Se întâmplă lucruri foarte-foarte serioase aici, cu susținerea și ajutorul mass-mediei, ceea ce înseamnă că sunt susținuți de stânga internaționalistă și Partidul Democrat”, a continuat gazda emisiunii „Show-ul lui Rush Limbaugh”.


Realizatorul zice că atacurile au ca scop final demoralizarea cetățenilor americani, pentru ca aceștia să renunțe la libertățile lor.

„Minciunile spune azi sunt minciuni care au scop să convingă oamenii că țara lor nu merită protejată așa cum este, că țara lor este nu merită apărată pentru că a fost fondată să fie rasistă, sexistă, bigotă, homofobă (și restul), imorală și ilegitimă. Oamenii ignoranți nu vor rămâne liberi prea mult timp. Media lucrează în paralel cu sistemul școlar pentru a distorsiona informația, astfel încât să șteargă vestigiile istoriei și memoriei noastre și orice colecție de povești care mărturisesc măreția Americii și a poporului său”, a conchis Rush Limbaugh.