ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recep Tayyip Erdogan îi îndeamnă pe turcii care trăiesc în Europa să facă cel puțin câte cinci copii și consideră că acest lucru ar fi cel mai bun răspuns la „nedreptățile” pe care aceștia le-au suferit pe continent, relatează The Associated Press.

Șeful statului turc a făcut aceste declarații vineri, în orașul Eskisehir, în cadrul campaniei în favoarea unui referendum pe tema schimbării regimului politic în țară prin sporirea puterilor sale.

Erdogan a criticat extrem de dur țări europene, dar mai ales Olanda, după ce miniștri turci au fost împiedicați să facă campanie în favoarea sporirii puterilor sale în cadrul unor mitinguri în aceste țări.

„Duceți-vă și trăiți în cartiere mai bune. Conduceți cele mai bune mașini. Trăiți în cele mai bune case. Faceți nu trei, ci cinci copii. Pentru că voi sunteți viitorul Europei”, i-a îndemnat vineri Erdogan pe turcii din Europa.

„Acesta va fi cel mai bun răspuns nedreptăților (comise) împotriva voastră”, a apreciat liderul turc.