ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă vrei să călătorşeti cu avionul, te supui unor reguli stricte şi unei percheziţionări riguroase, care de multe ori pare exagerată. Nu şi dacă analizăm cele mai periculoase obiecte cu care oamenii au încercat să intre la bordul avionului. Şi nu, nu vorbim despre banalele foarfeci sau pile de unghii. Spre exemplu, pe Aeroportul Internaţional din Miami sunt descoperite constant zeci de arme de foc, multe dintre ele încărcate, grenade, aparate cu electroşocuri şi o gamă variată de arme albe.
 
Pe lista celor mai recente descoperiri se numără şi boxurile cu modele inventive, cum ar fi cele în formă de pisică. 
Există chiar situaţii în care zborurile sunt întârziate, un exemplu fiind episodul cu aeroportul din Tulsa, unde s-a descoperit un proiectil anti-tanc dezactivat. De asemenea, au fost raportate cazuri în care pasagerii încearcă să îi păcălească pe angajaţii serviciului de securitate cu arme ascunse sub forma unui ruj sau cu arme de foc funcţionale.
 
„Daily Mail" notează că zborurile de pe teritoriul SUA rezervă aproape zilnic astfel de surprize neplăcute agenţilor de securitate: numai în prima săptămână a lunii august ofiţerii Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor din SUA au confiscat 55 de arme de foc.
În categoria armelor albe intră şi topoarele, în timp ce pe Aeroportul Internaţional George Bush din Houston un pasager a încercat să urce la bord cu o seceră. 
 
Printre cele mai periculoase obiecte cu care oamnii au încercat să pătrundă în avion se numără o ghiulea de tun inactivă (aeroportul Lexingon, din Kentucky), un proiectil de artilerie (Dulles, Washington) sau o seceră („George Bush", Houston).