ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista franceză Charlie Hebdo nu ține cont de moarte. Din nou satirizează moartea și dramele altora, cutremurele și avalanșa din Italia.

Războiul caricaturilor. Așa titra sâmbătă presa italiană, după ce Charlie Hebdo a publicat o caricatură în care ia peste picior drama italienilor, loviți în ultimele zile de mai multe cutremure și avalanșe disturgătoare. Desenul prezintă o personificare a Morții, cu securea in spate care schiază, cu următoarea explicație: "Italia. A venit zăpada: dar nu va fi pentru toată lumea".
 
 Caricatura, la fel ca în cazul seismului de anul trecut, de la Amatrice, în care oamenii răniți în urma cutremurului erau prezentați drept diverse feluri de paste, a provocat o avalanșă de critici pe rețelele de socializare. Dar și reacția autorităților din Peninsulă.

Primarul din Amatice a afirmat, după tragedia din hotelul Rigopiano, tragedie în care era să-și piardă viața și o româncă, alături de cei doi copii, că "În fața unei macabre provocări ale celor de la Charlie Hebdo, noi vom răspunde cu VIAȚA". În urma acestei declarații, italienii au început să publice pe pagina de Facebook a primarului numeroase caricaturi. cum este cea de jos, în replică la desenul francezilor.
 
Charlie Hebdo nu este la primul scandal. Revista pentru care oameni din lumea intreagă s-au solidarizat, în ianuarie 2015, după atacul soldat cu 8 morți, a provocat in ultimi doi ani  reacții aprinse din cauza desenelor sale. În care nu a iertat nici dramele refugiaților, nici tragediile aviatice în care au pierit sute de oameni nici catastrofele naturale soldate cu victime.