ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Marea Britanie, angajat al unui magazin de pantofi, a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi rata de 1,6 miliarde de euro către FMI pe care trebuie să o plătească Grecia. 
 
La inițiativa lui Tom Feeney, un tânăr din Londra, peste 55.000 de oameni au donat deja pentru salvarea Greciei, iar suma strânsă se apropie vertiginos de un milion de euro, conform Russia Today.
 
Feeney susține că, dacă fiecare cetățean din UE ar contribui cu 3 euro, Grecia ar putea fi salvată și ”pusă pe roate” cât de curând.

Demersul său vine în contextul în care premierul Marii Britanii, David Cameron, a afirmat că Grecia ar trebui să renunțe la moneda euro dacă va spune NU la  referendumul de duminică.

În funcţie de suma donată, europenii vor primi în schimb o carte poştală cu premierul Alexis Tsipras, o salată cu brânză şi măsline, sau o sticlă de vin grecesc. 
 
Campania se va derula până duminică, ziua în care are loc referendumul propus de premierul elen. 
 
Marţi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut o ofertă de acord de ultim moment autorităţilor de la Atena, în care premierul elen Alexis Tsipras ar fi trebuit să accepte în scris condiţiile propuse duminică de creditori şi să susţină votul în favoarea programului de reforme la referendumul de pe 5 iulie.
 
Grecia a devenit prima ţară din zona euro care intră în incapacitate de plată. Guvernul de la Atena avea timp până la ora 1 pentru a plăti rata de 1,5 miliarde de euro, iar acest lucru nu s-a întâmplat, deşi s-a negociat până în ultimul moment.