ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE 6.11/ 16:40 Autorul atacului armat din Texas, în urma căruia au murit 27 de persoane, predica ateismul online. El a fost dat afară din Forțele Aeriene ale Statelor Unite după ce și-a abuzat soția și copilul, scrie Daily Mail.
 
Devin Patrick Kelley a fost un veteran al Forțelor Aeriene din SUA și un fost profesor de studii biblice, dar pagina sa de Facebook, care a fost ștearsă de FBI, arată că a avut o pasiune îngrijorătoare pentru armele de foc.
 
Bărbatul în vârstă de 26 de ani era căsătorit cu Danielle Shields, cu care avea și un copil. Soacra sa, Michelle Shields, era enoriașă a bisericii din Sutherland Springs și este prietenă pe social media cu soția pastorului. El are o locuință în New Braunfels, Texas, care se află la aproximativ 35 de kilometri de locul unde a avut loc atacul de duminică.

Contul de LinkedIn al lui Devin Patrick Kelley arată că acesta s-a alăturat Forțelor Aeriene ale SUA după ce a absolvit liceul New Braunfels în 2009. Pentagonul a confirmat că a fost pilot "la un moment dat", dar nu a dat detalii suplimentare.

Acesta a lucrat și în departamentul de logistică și de aprovizionare până când a fost dat afară pentru că și-a atacat soția și copilul. Kelley a fost judecat de două instanțe pentru atacul asupra familiei sale în urma cărora a primit o detenție de 12 luni și demisia din Forțele Aeriene în 2014, potrivit CBS.

Kelley a lucrat apoi ca voluntar, ca profesor de studii biblice la prima biserică baptistă din Kingsville.

Poliția investighează acum posibilitatea ca Kelley să se fi aflat într-un grup militar local.
 
Știrea inițială

Un atac armat a fost comis la o biserică din San Antonio, din statul american
 
Texas, cel puțin 20 de oameni fiind uciși, anunță Fox News. Potrivit presei americane, printre victime s-ar afla și un copil de doi ani.

CNN anunță că 27 de oameni au murit, alți 24 fiind răniți.
 
Mai multe focuri de armă au fost trase într-o biserică baptistă din districtul Wilson, într-o localitate aflată la sud-est de orașul texan San Antonio.

Un individ înarmat a deschis focul în timpul slujbei, anunță presa americană, mai mulți martori declarând că au auzit cel puțin 20 de focuri de armă. De asemenea, martorii au povestit că în interiorul bisericii se află mai multe cadavre.

Potrivit poliției texane, atacatorul care a deschis focul în biserica de lângă San Antonio ar fi fost ucis, în urma intervenție trupelor speciale.

Un detectiv al poliției a declarat, pentru Fox News, că nu mai există o "amenințare activă" în biserică.