ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția greacă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de rezidenți revoltați care au încercat să stopeze construcția unui centru pentru migranți, pe insula Lesbos. Conflictele au avut loc pe fondul nemulțumirii din ce în ce mai mari privind politica de imigrare pe care o duce guvernul de la Atena.


Aproximativ 500 de persoane au încercat să blocheze descărcarea de utilaje grele și masarea de noi forțe ale poliției pe insulă, unde urmează să fie construită o nouă tabără de migranți. Localnicii au  incendiat unele obiecte, in timp ce poliția a încercat să restabilească ordinea, potrivit presei locale. Fotografiile difuzate de presă arată demonstranți înarmați cu bâte, ripostând în fața forțelor de ordine, in alte imagini fiind surprinși oameni care fug după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene.

Centrul de migranți de pe insula Lesbos va înlocui tabăra actuală de pe insulă, care  a fost construită pentru a adăposti puțin de 3.000 de persoane, dar care în prezent găzduiește mai mult de 18.000 de migranți. Guvernul elen avansează cu planurile de a construi spații de detenție pe insulele Lesbos, Chios, Samos, Kos și Leros.

Mii de migranți așteaptă pe insule să le fie procesate cererile de azil, majoritatea în tabere supraaglomerate, cunoscute sub numele de centre de primire. Migranții de pe insula Lesbos au protestat săptămâna trecută împotriva condițiilor precare, iar locuitorii insulei au ieșit în stradă cerând să se închidă toate facilitățile de primire a migranților.

Locuitorii din Lesbos au protestat de mai multe ori împotriva taberei de migranți de pe insula lor, invocând îngrijorări de supraaglomerare și siguranță. Luna trecută, majoritatea magazinelor și serviciilor publice au fost închise timp de o zi ca parte a unui protest anti guvernamental.