ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viktor Orban a reacționat dur la afirmațiile lansate de fostul președinte Bill Clinton, potrivit cărora Ungaria și Polonia sunt țări care au decis că "democrația este prea complicată" și că din acest motiv doresc o conducere în stilul lui Putin. 

Premierul ungar susține că vorbele lui Clinton sunt, de fapt, ale lui George Soros și că în Europa Centrală există o putere din umbră care este legată de acesta, informeaza b1.ro.

"George Soros și-a publicat cele șase puncte prin care susține migrația musulmanilor in Europa, prin care a anunțat că ar trebui să fie primiți cel puțin un milion de musulmani în fiecare an, că trebuie să aibă parte de un drum sigur către Europa și că Europa ar trebui să fie bucuroasă pentru această șansă și că nu ar trebui să se apare. A spus că va costa mulți bani, bani pe care îi va împrumuta. Deci aici, în Europa Centrală, există o putere din umbră care este legată de George Soros, el este unul dintre marii sponsori ai Partidului Democrat și trebuie să spun că, deși gura este a lui Clinton, vocea este a lui George Soros. Ungaria aflându-se unde se află din punct de vedere geografic vrea să-și protejeze suveranitatea națională și securitatea, suntem o blocadă pentru acest plan sorosist din America. Nu-l vor pune în aplicare cât timp guvernul Ungariei va acționa pentru interesul național".

Reacția lui Viktor Orban vine după ce Bill Clinton declara în urmă cu o săptămână că Ungaria și Polonia, țări care nu vor să accepte cotele de imigranți, au decis că democrația este prea complicată" și de aceea "doresc o conducere în stilul lui Putin".

Reacții au venit și din partea Poloniei. Premierul Beata Szydlo a spus că vorbele lui Clinton sunt "nejustificate și pur si simplu nedrepte". "Cu tot respectul, Clinton a exagerat și trebuie să-și ceară scuze", a spus ea. Și liderul partidului de guvernare Jaroslaw Kaczynski a spus că "Dacă cineva spune că în Polonia de azi nu e democrație, atunci trebuie să facă un test medical".