ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un important lider al guerillelor pro-ruse din estul Ucrainei, a fost asasinat la Donețk, conform unor oficiali locali, preluați de Moscow Times. În vârstă de 36 de ani, Mihail Tolstuk, cunoscut pe câmpul de luptă ca "Givi", a fost declarat mort în dimineața zilei de miercuri.

Condițiile în care comandantul pro-rus a fost asasinat sunt neclare, dar, conform mai multor rapoarte neverificate, ar fi fost o explozie în biroul lui Tolstuk. Insurgenții dau vina pentru moartea liderului lor pe agenții ucraineni.

Tolstuk a fost unul dintre cei mai renumiți și mai criticați comandanți ai conflictului sângeros dintre Ucraina și separatiștii pro-ruși.Tolstuk, care s-a născut în Donețk, a activat în armata Ucrainei, înaintea conflictului, ca și comandant de tanc.

În primăvara lui 2014, el s-a alăturat forțelor rebele și a condus batalionul separatist cu nume de cod "Somali”. Unitatea pe care o conducea a luat parte la mai multe confruntări importante, printre care asedierea aeroportului din Donețk. Tolstuk a fost acuzat că aplică rele tratamente prizonierilor ucraineni, fiind pentru aceasta sancționat de Uniunea Europeană.

Anul trecut, un alt lider important al separatiștilor, Arseni Pavlov, cunoscut sub numele de „Motorola”, a fost ucis de o explozie în liftul casei sale din Donețk.