ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va fi obligat să organizeze alegeri legislative anticipate, dacă nu va recâștiga majoritatea parlamentară pierdută la ultimele două voturi din legislativ asupra reformelor cerute de creditorii internaționali, a avertizat miercuri premierul Alexis Tsipras.

”Aș fi ultima persoană care să aibă un motiv să dorească alegeri dacă am avea o majoritate parlamentară garantată (...) Dacă nu avem o majoritate parlamentară, vom fi obligați să organizăm alegeri”, a declarat Tsipras, într-un interviu, conform Agerpres.

Declarația sa survine în contextul diviziunilor persistente în cadrul partidului său Syriza, al cărui comitet central urmează să se întrunească joi, în tentativa de a aplana divergențele legate de acceptarea sau nu a unui al treilea plan de asistență din partea creditorilor internaționali.

Reunit marți într-o a doua ședință din această săptămână, secretariatul politic al Syriza a decis să convoace comitetul central, după ce câțiva membri ai platformei de stânga a partidului au cerut guvernului să nu continue negocierile cu creditorii.
 
Alexis Tsipras a insistat că guvernul nu are nicio altă opțiune viabilă decât să accepte un nou program de asistență. El a propus organizarea unui congres extraordinar al Syriza la începutul lunii septembrie.