ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membri ai Partidului Comunist grec care participau la un protest au blocat o autostradă, în nordul țării timp de mai multe ore, pentru a împiedica un convoi militar albanez să ajungă la un exercițiu militar NATO în Romania, au anuntat autoritățile elene, relatează The Associated Press.

Zeci de protestatari au împiedicat 19 vehicule militare, vineri, timp de peste patru ore, să treacă pe o autostradă cu plata în apropiere de localitatea Kozani. 

Protestatarii au lăsat toate celelalte vehicule să treacă. Ei purtau un banner cu mesajul ”Asasini NATO, plecați acasă”.

Convoiul militar albanez, din care faceau parte camioane și autobuze a căutat o rută alternativă.

Aproximativ 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO participă, cu 500 mijloace tehnice, la exercițiul multinațional Noble Jump 2017 (NOJP17), care se desfășoară, în perioada 26 mai - 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României.