ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care s-a prăbușit în apele Mării Japoniei după ce a zburat pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri, au anunțat autoritățile militare sud-coreene și americane, potrivit The Associated Press și France 24.

 Racheta a fost lansat din zona orașului Sinpo de pe coasta de est a Coreei de Nord, au mai precizat autoritățile de la Seul.
Testul balistic a fost efectuat în contextul exercițiilor militare anuale ale forțelor americane și sud-coreene, despre care regimul stalinist de la Phenian afirmă că reprezintă pregătirea invaziei Coreei de Nord.

Phenianul a anunțat că va reacționa în cazul în care comunitatea internațională înăsprește regimul de sancțiuni la adresa regimului nord-coreean, la o zi după ce președintele american Donald Trump a amenințat că este pregătit să soluționeze chestiunea nord-coreeană și fără ajutorul Chinei.

 Autoritățile militare americane au confirmat testul balistic efectuat miercuri de regmiul de la Phenian, indicând că nu a reprezentat o amenințare pentru continentul nord-american și reiterând angajamentul SUA de a colabora cu Coreea de Sud și Japonia pentru a menține securitatea în regiune, potrivit postului France 24.

„Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) a stabilit că racheta lansată din Coreea de Nord nu a reprezentat o amenințare pentru continentul nord-american", se afirmă într-un comunicat al Comandamentului Statelor Unite pentru Pacific, în care se se mai precizează că datele disponibile indică faptul că a fost vorba de o rachetă balistică de rază medie de tip KN-15.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice și nucleare în ultimul an și există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregătește un nou test nuclear.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că inițierea unei acțiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opțiune" luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.