ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate sud-coreene și americane efectuează exerciții militare comune, iar Coreea de Nord consideră acest fapt o amenințare la adresa statului. Prin urmare nord-coreeni au transmis amenințări celor două state, promițând de asemenea "să elibereze toată Coreea de Sud, inclusiv Seulul", potrivit agenției de stat KCNA, citată de site-ul publicației Le Parisien.

Comandamentul militar nord-coreean amenință cu un atac "împotriva grupurilor inamice", pentru a răspunde exercițiilor militare efectuate în portul Pohang (n.r. sud-coreean) din sud-estul țării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană".

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunțat că liderul Kim Jong-un își rezervă dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment către Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de amenințări și provocări, a informat agenția de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exercițiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani și 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliați și amenință în special cu atacuri nucleare preventive.