ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex se află în epicentrul dezbaterilor politice din Taiwan.
 
Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, în primă lectură, de Parlament, la finele anului trecut, în decembrie, și urmează acum o a doua lectură.
 
În paralel, Curtea Constituțională din această țară dezbate două sesizări depuse împotriva unui articol din Codul Civil care stabilește clar că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat și o femei.  Cei care au depus aceste sesizări susțin că articolul respectiv vine în contradicție cu principiul egalității persoanelor, consfințit prin Legea fundamentală.

Ziarul francez La Croix scrie că posibila legalizare a căsătoriilor intre persoane de același sex a mobilizat liderii religioși creștini și budiști din insulă, toți fiind de acord că redefinirea căsătoriei este incompatibilă cu valorile tradiționale ale acestei țări.
 
„În cultura orientală acordăm o mare importanță grijii pe care copiii, adică fiecare dintre noi, trebuie să o arate pentru mama și tata. Este o virtute pe care trebuie să o păstrăm și să o lăsăm moștenire”, spune 
 David Tseng, purtător de cuvânt al Alianței religiilor din Taiwan pentru apărarea familiei, alianță care reunește organizații catolice, protestante și budiste, scrie radiovaticana.va.

Și pentru că președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, s-a pronunțat deja în favoarea legalizării căsătoriilor intre homosexuali,  Dioceza din Taipei a trimis credincioșilor scrisori în care îi îndeamnă să bombardeze e-mail -ul șefului statului. Pe care îl acuză că a mințit, în mod deliberat, atunci când a afirmat că „nu a auzit ca Biserica să aibă vreo obiecție legată de căsătoria între persoane de același sex”.
 
Dacă propunerea de lege va obține votul Parlamentului, Taiwan va deveni prima țară din Asia care legalizează mariajele între persoane de același sex.
BBC notează că, dacă va obține asta, comunitatea LGBT nu dorește o lege separată pentru a beneficia de drepturi similare cu ale cuplurilor heterosexuale. Prin urmare, activiștii LGBT vor ca legile existente privind familia să fie amendate astfel încât să aibă și dreptul de a adopta copii.
 
Anul trecut, în decembrie, peste 100.000 de persoane au protestat la Taipei față de legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Protestul a fost organizat de Coaliția pentru Fericirea Generației Viitoare, care astfel a dorit să își arate nemulțumirea și față de o nouă programă școlară, despre care spune că ar fi pro homosexualitate, încurajând „toleranța” față de homosexuali.